Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:

Ayat Tidak Logik

Share this lawak:

View PDF | Print View
by: KentangGoreng
Word Count: 184
Date: Wed, 5 Jan 2011 Time: 10:09 PM
11 comments

slalunya bila birthday orang akan wish
Selamat hari lahir moga panjang umur, bila nak belanja nih, nak hadiah tak...dan macam2 lagi

tapi sedarkah kalian semua ini adalah ucapan yang tidak logik dan tak masuk akal.
kadang-kadang kita sendiri muak dengan ucapan macam ni.
dah berpuluh tahun hidup, bila time besday dapat ucapan yang sama.boring kan?
takda ka ayat lain..ayat yang lebih power dan menyentap jiwa raga sanubari

lain kali bila besday kawan cuba la buat kelainan skit..be KREATIF..
hadiah rumah ka kat dia, hadiah kereta ka, bagi tanah ka..dan lain-lain
atau buat ucapan kat kawan seperti

Selamat hari bahagia dan moga cukup amalan untuk dibawak balik
rumah kata p (nama kawan anda) p.....kubur kata mai (nama kawan anda) mai..

ok sebenaqnya point aku kat ayat "moga panjang umur"
rasa kurang tepat buat ayat camni
mana ada orang dalam dunia ni, makin bertambah umur makin hidup lama
jadi tak logikkan ayat "moga panjang umur"
cuba fikir betul-betul
kan? kan? kan?
yang betulnya semakin meningkat usia kita semakin umur kita pendek.
atau dengan kata lain, kematian tu makin hari makin dekat.
takdak aih umur nak panjang lagi
sign~~~

Share this lawak:

About the Author

ikut suka hati


Rating: 3.0

Comments

  • Wed, 5 Jan 2011 at 10:35 PM, by MrWing
    Rating: 1/3 (X |) Idea yg bernas, berfikiran kreatif dan inovatif. Aku akan ucapkan Selamat Sejahtera di dunia dan akhirat bile time birhtday ko nanti. X )

  • Wed, 5 Jan 2011 at 10:57 PM, by Joker_90
    bagus, lawak dan memberi kesedaran sekejap. pitching lari sikit tapi anda pandai menggunakan pentas, bagus dan tahniah untuk anda.

  • Thu, 6 Jan 2011 at 9:43 AM, by glock27
    lawak berunsur nasihat bagus gak...ini boleh memberi kesedaran dalam diri dari kelalaian hari ini.. tapi kesimpulanya artikel ne xlawakkkk................. emmmmmmmmmm(tiru melly)

  • Thu, 6 Jan 2011 at 3:23 PM, by Melly
    mmbri ksdrn, berunsur nasihat.. bgos... oi glock, ko nk ciplak ek??!! haahahaa..

  • Thu, 6 Jan 2011 at 5:48 PM, by glock27
    ko kn ratu emmmmmmmmmmmmm hahahhaahahhahahahahaahaha

  • Sat, 8 Jan 2011 at 1:07 PM, by Melly
    sorry skt ek.. aq nie ratu cntk, bkn rtu emmmm.. ahhahahaaa

  • Sun, 9 Jan 2011 at 4:41 PM, by glock27
    hohoho.....hahaha

  • Sun, 9 Jan 2011 at 6:32 PM, by Melly
    udh2 laa. stkt iniaja "perberanteman" kita yaa?(ckp dlm indon skt,,hehe)

  • Mon, 10 Jan 2011 at 4:24 PM, by glock27
    ya bisa2 aja kok...hahaha(ketawa dalam nada indon)

  • Tue, 11 Jan 2011 at 4:08 AM, by pinch
    baguih dok ada

  • Tue, 1 Mar 2011 at 9:32 AM, by hantu bebai
    betol3

  • Add Comment

    You do not have permission to comment. If you log in, you may be able to comment.